Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır? Hesabınızı Güvende Tutmanın Yolları Nelerdir?

Instagram Hesap Yedekleme Nasıl Yapılır?

 

Instagram yedekleme, sosyal medya kullanıcılarının, fotoğraflarını ve videolarını yerel bir sürücüde veya çevrimiçi bir yerde yedeğini ya da kopyasını alma işlemidir.

 

 Yedekleme Yöntemleri

 

 Instagram kendi içerisinde, fotoğraflarını ve videolarını dışa aktarmak veya yedeklemek için ekstra hiçbir olanak sağlamamaktadır. Instagram yedeğini alma işi, bazı harici cihazlara, third party yazılımlar adı verilen uygulamalar yardımı ile yapılabilmesidir. Bunun dışında çevrimiçi yedeklemeye izin veren yazılımlar da mevcuttur.

 

 Yedek Alma Çözümleri Harici İle Yedek

 

 Öncelikle, instagram yedeklemesine izin veren bir servis bulunur. Farklı hizmetler, instagram fotoğraflarını çevrimiçi yedekleme, verileri sıralama ve yazdırma yapma gibi bazı önemli özelliklere ve parametrelere sahip olabilir. Bu hizmet, web portalları veya bağımsız bir instagram yedekleme uygulaması aracılığı ile yapılabilir. Instagram hesabının, bir depolama birimine yedeklenmeye başlanmadan önce, instagram yedeklemesini başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için, deponun yeterli boş alana sahip olduğundan emin olunur.

 

 Çevrimiçi Yöntem İle Yedek

 

 Bunun için de geliştirilen uygulamalar mevcuttur. En güzel tarafı sürekli elle yedek almaya zaman harcamak zorunda kalınmaması olur.

 

 Instagram'ı Yedeklemek İçin Kullanılan Hizmetler ve Uygulamalar

 

 Farklı web ve yerel servisler arasında instagram yedekleme için en kullanışlı ve iyi geliştirilmiş çözümler arasında;

 1.) Instaport (instagram hesabını yerel bir sürücüye yedekleyen),

 2.) Instasave

 3.) Instadrop (Instagram yedekleme fotoğraflarını Dropbox hesabına taşımak için) ve

 4.) Instagram Downloader.

 5.) Ifttt

 gibi uygulamalar kullanılır.

 

 Instaport İle Yedek Alma

 

 Instaport gibi köprü yazılımları, tüm instagram fotoğraflarını tek bir arşiv dosyası veya ayrı resimler olarak yedeklenmesini sağlar.

 

 Kullanıcıların tüm instagram yayınlarını ve fotoğraflarını medya aygıtlarına kaydetmek için tam teşekkül bir olanak sağlayan çevrimiçi web hizmetidir. Tüm fotoğrafları ve mesajları indirmek isteyen kullanıcılar, instagram hesabı kullanıcı adını ve şifresini girmeleri yeterlidir. Çok az zaman alır ve girilen instagram hesabının tüm fotoğraflarını ve yayınlarını senkronize eden bir uygulamadır.

 

 Sıkıştırılmış Dosya Şeklinde İndirme

 

 Zip formatında indirmek istenilen fotoğrafları ve yayınları seçip, indirme düğmesine basılır. Ardından, akıllı telefonlar veya bilgisayara tüm veriler indirilmiş olur. Tüm veriler, bir zip sıkıştırma dosyası içerisinde toplu şekilde bulunacaktır. İndirdikten sonra ilgili cihazda tüm fotoğraf ve videoları görülür. Bu uygulama, instagram fotoğraflarını ve yayınlarını yalnızca bir tıklamayla yedeklemek için en iyi araçtır.

 

 Instasave İle Yedek Alma

 

 Android akıllı telefon kullananlar için, doğrudan telefona instagram fotoğrafları ve videoları yedeklemek için kullanılan en iyi uygulamadır. Kullanımı kolay ve harika bir kullanıcı arayüzü uygulamasıdır. Bu uygulamayı Google Play Store'dan indirip açılması ve düğmesine asılması yeterli olur.

 

 Ifttt ile Yedek Alma

 

 Bu, fotoğrafları doğrudan çevrimiçi yedeklemeye izin veren ve işlevsellik getiren bir çevrimiçi hizmettir. Öncelikle, bu web sitesine kaydolmak gerekir. Ardından instagram sayfaları yedeklenmeye başlanabilir. IOS ve android sürümleri mevcuttur. Çevrimiçi olduğundan dolayı bundan sonra tüm Instagram sayfaları üzerinde eşitleme yapıp, tüm fotoğraf ve videolar doğrudan bu web sitesinden kolayca indirilebilir. Veya instagram öğelerini Google sürücüsü veya Dropbox kutusuna da alınabilir.

 

 Diğerlerine Örnekler Dsgn Instagram Importer ile Yedek Alma

 

 WordPress medya galerisindeki tüm instagram fotoğraflarının yedeklenmesini sağlar. Tek tek el ile yüklenmesi gerekmez. İşlemi daha basit ve kolay hale getirir.

 

 Download Gram

 

 Bu, instagramdan doğrudan video ve fotoğrafları indirmek için kullanılan başka harika bir araçtır. Aynı zamanda, Instagram sayfasını, Instagram sayfasının URL'sini yapıştırarak indirmeyi sağlayacak bir çevrimiçi web sitesi hizmetidir. Çevrimiçi instagram sayfalarını indirmek için, en iyi araçlardan biridir.