Instagram’dan Satış Yapmak Ve Satışları Artırmak

Instagram’Dan Satış Yapmak Ve Satışları Arttırmak İçin En Başarılı Yöntemler Nelerdir?

 

Sosyal platformların ilk sıralarında yer alan Instagram aynı zamanda bir kazanç yolu olarak da kullanılmaktadır. Birçok ürün kullanıcılar tarafından satışa sunulmakta ve aynı zamanda birçok kullanıcı satın alma işlemi gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte satış yapan kullanıcılar satışlarının oranlarını arttırmak için fikir arayışına girmektedirler ve birçok yöntem ortaya çıkmaktadır.

 

 Instagram’da Nasıl Satış Yapılır?

 

 Satışı yapılacak ürüne öncelikle karar vermek gerekmektedir. Ürünü belirledikten sonra benzer nitelikte ürünlerin satışını yapan Instagram mağazalarını inceleyerek izlenecek yol belirlenmelidir. Ardından belirlenmiş olan ürüne uygun nitelikte bir isim belirlenip bu isime göre online mağaza hesabı açılmalıdır. İlgili görsellerin girdisi yapılarak tanıtım yapmaya başlanmalıdır. Böylece takipçi kazanılarak potansiyel müşteriye ulaşmak mümkündür. Uygun ödeme şekilleri de belirlenerek tanıtımı yapılmalıdır.

 

 Satışı Arttırmada Başarı Getiren Yöntemler

 

 Rakiplerin incelenmesi, analiz edilmesi ve araştırmalar sonucuna göre bir yol izlenmesi önemlidir. Kurumsal bir kimlik oluşturup logosu olan bir hesapla başlangıç yapmak oldukça etkilidir. Instagram’da kullanılan hashtaglerin kaç kişi tarafından kullanıldığı görülmektedir.

 

 Böylece doğru hashtag seçimleriyle çok sayıda takipçiye ulaşmak mümkün hale gelir. Ayrıca uygun fiyatlarla reklam verme imkânlarından faydalanmak daha çok potansiyel müşteriye ulaşmayı sağlamaktadır.

 

 Müşterilerin karar alma süreçlerini etkilemek için sizden ürün almış müşterilerin geri bildirimleri ile ilgili paylaşımlarda bulunmak satış oranlarını arttırmakta etkili bir diğer yöntemdir. Paylaşımların müşterileri sıkmayacak sıklıkta olması bunun yanı sıra da markanızı unutturmayacak aralıklarla yapılması yararlı olacaktır.

 

 Hashtag Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

 Marka ile ilgili mutlaka özel hashtag oluşturmalıdır. Böylece markanızla ya da ürününüzle özdeşleşen bir hashtag iyi bir tanıtım kaynağı olacaktır. En basit örneği de kendi markanız ve alakalı ürünün birleşiminden oluşan bir hashtagtir. Sektör ile ilgili hashtaglerde ayrıca faydalı olacaktır. Az tercih edilen hashtagler ile en çok kullanılanların birleşimi satış arttırmada oldukça etkili bir yöntemdir.

 

 Instagram hashtag kullanımında 30’a kadar izin vermektedir. Ancak kullanıcılar bu kadar fazla sayıda kullanımdan rahatsız olmaktadır. Ayrıca kurumsal bir görünüm için hashtag sayısı 10’un altında tutmak oldukça fayda getirecektir. İçerikler ile birlikte uygun hashtaglerin listesi mutlaka önceden belirlenmeli ve aynı tarz içeriklerde mutlaka aynı hashtagler kullanılmalıdır. Bunun için de belirlenmiş hashtag listesini bir dosyaya kopyalayıp, paylaşımların altına yapıştırmak hızlı bir yöntem olacaktır.

 

 Instagram’da Reklam

 

 Reklamlar her zaman için satış pazarlama teknikleri içerisinde en başarılı yöntemler arasında gelmektedir. Instagram’da en basit reklam yöntemi ise hikaye bölümünde teklifler sunarak ürün görseli paylaşımı yapmaktır. Etkili kısa videolar da sunmak yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra Instagram kendi içerisinde uygun bütçeli sponsorlu reklam verme imkanı sağlamaktadır. Instagram reklam çeşitlerini şu şekilde sıralamıştır:

 Hikaye Reklamları

 Fotoğraf Reklamları

 Video Reklamları

 Dönen Reklamlar

 Koleksiyon Reklamları

 

 Bu seçenekler takip edildiğinde basit yöntemler ile etkili reklam hazırlanabilmekte ve satış oranları arttırılabilmektedir.

 

 Müşteri Geri Bildirimlerinin Önemi

 

 Müşteri memnuniyeti her zaman her yerde büyük önem taşımaktadır. Kargosu hızlı gönderilmiş, tanıtılan üründen farksız olan ürünler müşteriyi pozitif yönde etkilemektedir. Ayrıca iletişim kurulduğunda samimi, içten ve nazik olmak olumlu geri bildirimi arttırmaktadır. Memnun kalan müşterilerin sizinle yapmış olduğu paylaşımları kullanarak sunum yapmak gerekir. Potansiyel bir müşterinin kara vermesini etkilemek firmadan daha çok diğer müşterileri yorumları olacaktır.

 

 Profesyonel Çekimler

 

 Satış reklamlarında, ürün paylaşımlarında kullanılacak her türlü fotoğraf ve videonun profesyonel olarak hazırlanmış olmasına özen göstermek gerekmektedir. Böylece rakiplere karşı farkların ortaya konması kolaylaşır. Kurumsal bir imaj kazanmada oldukça etkili bir yöntem olacaktır.