İnstagram Algoritmasına Göre Beğeniler Ne İşe Yarıyor

İnstagram Algoritmasına Göre Beğeniler Ne İşe Yarıyor

İnstagram'da beğeniler bir algoritmaya bağlı ve sadece görsel olarak değil, gönderilerinizin ne kadar kişiye gösterileceğine kadar tüm etkileşimini birinci dereceden etkileyen bir unsurdur. Sadece instagram değil, diğer çeşitli sosyal medya internet sitelerinde paylaşılan tüm gönderiler gelen beğenilere göre etkileşim almaktadır. İnstagram'da bir gönderi paylaştığınızda ilk bir kaç dakika içerisinde takipçilerinizin yüzdelik olarak sadece bir kısmına gösterilmektedir. Bu kısımdaki kişilerin sizin gönderinizi beğenmesi veya yorum yapmasına göre daha fazla kişinin gösterimine açılmaktadır. Yine bu gönderiniz etkileşim arttıkça diğer takipçilerinize de gösterilmeye başlanır. Etkileşiminiz eğer takipçilerinizden geçerli bir not alırsa yavaş yavaş İnstagram Keşfet kısmında gözükmeye başlayacaktır. Gönderiniz eğer Keşfet içerisinde yine bir başarı yakalayıp gerekli beğeni, yorum gibi etkileşimleri alırsa keşfet içerisinde daha çok kişiye gösterilebilir.


İnstagram'da paylaştığınız gönderilerin beğeni sayısı her zaman diğer unsurlardan daha önemlidir, Gönderinize gelen yorum ve Kaydetme sayısı hiç bir zaman beğeninin getirebileceği etkileşimi yakalayamaz. Bu yüzden beğenilerin organik olarak arttığı gönderileriniz her zaman daha çok kişiye gösterilecektir. Bu sayede hesabınızın etkileşimi artacak ve bir sonraki paylaştığınız gönderiler yine yüzdelik olarak bir kısma değil daha çok kişiye gösterilecektir.

Gönderilerinize gelen beğeniler Hikayelerinizin daha çok kişiye gösterilmesinde de rol oynamaktadır. Gün içerisinde paylaştığınız gönderilere gelen etkileşim her zaman hikaye etkileşimlerini de arttırmaktadır. 

Peki sayfanızda henüz bir takipçi kitleniz yoksa ve gerektiği kadar beğeni gelmiyorsa ne yapabilirsiniz. İlk olarak diğer sayfalara yüksek ücretler karşılığında sınırlı süreliğine reklam verebilirsiniz ya da Sosyal Medya Paket satış sitelerinden istediğiniz ücrete istediğiniz kadar Takipçi, Beğeni ve diğer etkileşim paketlerini satın alabilirsiniz. Sosyal medya paket satış sitelerinden Takipçi ve beğeni aldıktan sonra hesabınızda oluşan kitleyi paylaşacağınız gönderiler ile iyi tutmalısınız ki ileride bu takipçiler sizi takipten çıkartmasınlar.